Axa lanceert teleconsultaties voor Belgische leden

AXA lanceert de nieuwe dienst ‘Doctors Online by AXA’ in België.  "Er zal duidelijk een duidelijke scheiding zijn tussen teleconsultaties en onze verzekeringsactiviteiten. Het zullen niet 'onze' artsen zijn", zo klinkt het. 

Sinds 2015 biedt AXA Frankrijk een teleconsultatiedienst aan zijn leden, goed voor jaarlijks bijna 20.000 videoconsulten. Zoals aangekondigd door NumeriKare in juni , lanceert AXA Partners België vandaag een teleconsultatieservice.  Guy Serdobbel, hoofd van AXA Partner Assistance, heeft er alle vertrouwen in: "We hebben de nodige technische tools om de teleconsultaties goed te laten werken. We deden proefprojecten met een goede outcome en we gaan van start met de wervingsfase van de artsen. Er zal overigens een duidelijke scheiding zijn tussen teleconsultaties en onze verzekeringsactiviteiten. Het zullen niet 'onze' artsen zijn. We zullen Nederlandstalige en Franstalige artsenverenigingen ontmoeten om aan ons netwerk te bouwen.”  

In Frankrijk gaat een vierde van de mensen die contact nemen voor een teleconsultatie naar vrouwen met vragen over de gezondheid van hun kind.  De verzekeraar is tevreden: "95% van de gebruikers is tevreden met de hulp van de arts en 90% zou opnieuw een beroep doen op deze service." 

500.000 Belgen

Volgens een enquête van AXA staat 64% van de Belgen open voor online communicatie met een arts. "Met deze teleconsultatieservice kunnen onze 500.000 aangesloten leden met een ziekenhuisverzekering gratis contact opnemen met een arts,  24 uur per dag, zeven dagen per week", zegt Guy Serdobbel van AXA Partner Assistance

Om toegang te krijgen tot de dienst, volstaat een smartphone, een tablet of een computer met toegang tot internet en een videofunctie. "De patiënt wordt eerst telefonisch onthaald door een verpleegkundige die hem enkele voorbereidende vragen voor het consult stelt. Hij ontvangt vervolgens een unieke code die hem toegang geeft tot een virtuele wachtkame", aldus AXA in l'Echo. 

Andere bedrijven zullen vermoedelijk de komende maanden met gelijkaardige diensten op de markt komen. De strijd om teleconsulten is begonnen... 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.