BioVille breidt uit met DigiHub en derde vleugel

BioVille, de health- & care-incubator op de universitaire campus van Diepenbeek, viert dit jaar zijn tienjarig bestaan door uit te breiden met een Digital Health Unit (DigiHub) en een nieuwe derde vleugel van 2.000 m². De uitbreiding van BioVille wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Vlaamse regering en de provincie Limburg.

Tien jaar geleden werd BioVille opgericht als incubator voor jonge startende bedrijven in de life sciences en healthcare. Bioville ondersteunde in die periode al 68 starters en jonge ondernemingen. Intussen telt BioVille een mix van in totaal 30 BioTech-, MedTech- en Digital Health-bedrijven, die samen goed zijn voor een 150-tal medewerkers.

In de DigiHub kunnen bedrijven hoogtechnologische toepassingen - zoals blockchain en artificiële intelligentie - testen, maar het moet ook een ontmoetingsplaats vormen voor bedrijven, zorgcentra en onderzoeksinstellingen. Daarnaast moet de komst van een derde vleugel - waarvoor de bouwwerken in het voorjaar van 2021 starten - ervoor zorgen dat BioVille haar positie als koploper in de BioTech, MedTech en Digital Health kan versterken.

De nieuwe vleugel - die 120 werkplekken oplevert - voorziet nieuwe kantoor- en vergaderruimtes, een centrale inkomhal met lobby en onthaal, en een verbinding naar de bestaande gebouwen. Daardoor zal de volledige site van BioVille één geïntegreerd geheel vormen.

"Innovatie en groei zijn een absolute prioriteit in de gezondheidssector", zegt Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). "De mogelijkheden in de zorgsector op het vlak van digitalisering zijn enorm en de nood wordt ook steeds groter om de nieuwste toepassingen effectief in te zetten."

De DigiHub en de nieuwe vleugel worden gerealiseerd mede dankzij de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en staan voor een totale investering van 4.985.004,53 euro. Voor de uitbouw van de DigiHub werd ook 205.000 euro cofinanciering voorzien door de Vlaamse regering. Voor de realisatie van de derde vleugel heeft de provincie 500.000 euro provinciale cofinanciering voorzien.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.