CardioXplore: een hackathon voor de cardiovasculaire gezondheid 

Van 14-15 oktober zullen in vijf landen ongeveer 120 getalenteerde en gemotiveerde mensen werken aan uitdagingen op het gebied van de cardiovasculaire  gezondheid tijdens een tweedaagse Hackathon georganiseerd door Daiichi Sankyo. In België zal het evenement plaatsvinden in BeCentral (Brussel) en is men nog op zoek naar deelnemers.

In een sfeer van co-creatie gaan deelnemers (waaronder patiënten en zorgprofessionals) op zoek naar nieuwe ideeën om het leven van mensen met hart- en vaatziekten te verbeteren. 

De CardioXplore-uitdagingen zullen samen met patiënten, zorgprofessionals en vertegenwoordigers van het nationale zorgecosysteem worden ontwikkeld in een reeks online workshops in heel Europa.

Tijdens de hackathon zullen deelnemers brainstormen en ideeën genereren die gericht zijn op het oplossen van specifieke uitdagingen, en die ideeën vervolgens ontwikkelen tot prototypes op basis van bijdragen van patiënten, zorgverleners en experts.

Cardiologen en patiënten krijgen de hulp van startups (SentianceDatavillage et HeartKinetics), afgevaardigden van ziekenhuizen en huisartsen om aan nieuwe projecten te werken. De ideeën worden tijdens de hackathon verfijnd en gevalideerd en omgezet in concrete en haalbare oplossingen.

Alle ideeën worden geëvalueerd door een jury van experts en senior vertegenwoordigers van Daiichi Sankyo. Ten minste één van de ideeën zal worden geselecteerd voor verdere ontwikkeling, terwijl andere projecten in aanmerking kunnen komen voor mentorschap van Daiichi Sankyo en/of zijn partners.

Hoe kunnen we mensen helpen hun cardiovasculaire gezondheid beter te begrijpen? Hoe kunnen we individuen ondersteunen en in staat stellen om vroegtijdigere, betere en gezondere keuzes te maken? Hoe kunnen wew, dankzij nieuwe technologieën, individuen in staat stellen en aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij hun hartgezondheid? Dit zijn de voorgestelde uitdagingen. 

Bent u cardioloog of gezondheidsprofessional, hebt u een project dat bij een van deze uitdagingen past en hebt u de tijd en de expertise op een van deze gebieden? Schrijf u dan nu in! Deelname is gratis. 

> Voor meer informatie en inschrijvingen: https://cardioxplore.eu/nl

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.