Doktr van Proximus krijgt ook ziekenfondsen mee

Doktr, de app van Proximus voor videoconsultaties bij huisartsen, krijgt de steun van ziekenfondsen CM en Socialistische Mutualiteiten. Bij de lancering van Doktr vorig jaar uitte de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) nog bezorgdheid. De teleconsultaties voldoen niet aan de kwaliteitsnormen omdat ze gebeuren tussen een arts en een patiënt die elkaar niet kennen, luidde de kritiek.

Intussen heeft Proximus wel de steun gekregen van een andere huisartsenvereniging, Domus Medica. De twee sloten een samenwerkingsovereenkomst. Een groep huisartsen zal advies geven bij de verdere ontwikkeling van de app. Doktr biedt intussen ook de mogelijkheid om patiënten met hun vaste huisarts te verbinden.

Nu scharen ook twee ziekenfondsen, CM en Socialistische Mutualiteiten, zich achter de app. Beide organisaties zullen de Doktr-app in de kijker zetten bij hun leden, kondigt Proximus aan.

Doktr wordt ook een afzonderlijke entiteit binnen Proximus. Er zullen tien voltijdse medewerkers aan de slag zijn. Het telecombedrijf wil "een echt lokaal ecosysteem" creëren.

> Domus Medica in zee met Doktr

> App Doktr teruggefloten door Medicomut

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.