e-GMD: een extra jaar voordelen voor patiënten van 1200 niet geïnformatiseerde huisartsen

Er zijn ongeveer 1.200 niet-geïnformatiseerde huisartsen in België. 150.000 patiënten van die huisartsen zouden op 1 januari de voordelen van het GMD verliezen. De medicomut van afgelopen maandag besliste er anders over. De voordelen houden nog een jaar aan.

Zowel de GBO als de Bvas maakten op het einde van de vergadering melding van de verlenging tot eind 2022 van het recht op de verminderde eigen bijdrage voor de ongeveer 150.000 patiënten van +/- 1.200 niet-geïnformatiseerde huisartsen, volgens de ziekenfondsen, die niet geregistreerd zijn op MyCareNet om het e-GMD te factureren. “150.000 voor 1.200 huisartsen, dat zijn geen grote patiëntenbestanden. Des te beter als deze mensen de bevoorrechte vergoeding van het GMD behouden, maar het zou ook goed zijn om de artsen die zich niet konden registreren op MyCareNet te beschermen en te helpen, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze nog altijd een GMD op papier kunnen maken voor een jaar”, zegt Luc Herry.

Van zijn kant vroeg het GBO-kartel het Riziv en of de ziekenfondsen om snel contact op te nemen met de niet-geïnformatiseerde huisartsen om hen aan te moedigen om de sprong te wagen", aldus Jean-Noël Godin. .

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.