E-Gezondheid: ruim kwart Belgen meet gezondheid met app (Partenamut)

Belgische patiënten hebben elke dag steeds meer een zeer speciale relatie met gezondheidstechnologie op hun smartphone, blijkt uit de barometer van Partenaziekenfonds. Bovenaan het lijstje vertrouwenspersonen om die gegevens te beheren, staan de artsen.

Vandaag gebruikt meer dan een kwart van de Belgen een connected device om zijn gezondheid te meten, met opmerkelijke verschillen per leeftijdsgroep: het gaat vooral om 18-34-jarigen (44%). Uit de studie blijkt dat vandaag 30% van de Belgen een "gezondheids"-app op zijn smartphone of tablet heeft geïnstalleerd.

Deze app voor Belgen wordt voornamelijk gebruikt om fysieke activiteit, slaap, gewicht, bloeddruk, voeding en cardiovasculaire gezondheidn te meten.

Gegevensbeheer

85% van de Belgen vertrouwt op zijn arts om zijn medische gegevens te beheren en te gebruiken. De andere spelers hebben ook een goed vertrouwen in hun apotheker (81%), maar minder in ziekenfondsen (69%), zorgverzekeraars (43%), mobiele applicatiebeheerders (32%) en zelfs telefoonoperatoren (26%).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.