Eerste versie Nederlandse corona-app moet eind mei klaar zijn

Een eerste versie van de corona-app die de Nederlandse overheid wil laten maken, moet eind mei klaar zijn. Het gaat volgens het ministerie van Volksgezondheid om "een werkende toepassing die op beperkte schaal getest kan worden", nog niet om de definitieve versie. De app moet helpen uitzoeken met wie coronapatiënten in contact zijn geweest. Dat moet helpen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Vorige maand presenteerden zeven software-ontwikkelaars hun corona-apps in Nederland. Daarop kwam veel kritiek. Onder meer de Autoriteit Persoonsgegevens vond dat de voorstellen niet voldeden, omdat de overheid niet duidelijk genoeg was in de voorwaarden. De Nederlandse regering maakte daarom pas op de plaats en besloot zelf een nieuwe app te ontwikkelen.

Ook in België rees veel weerstand tegen een gelijkaardig voorstel dat overigens ook in vraag werd gesteld omdat men nooit het minimumpercentage aan -vrijwillige- deelnemers zou halen. Daarom verdaagde minister De Backer het (voorlopig?).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.