Minister Muyters bezoekt Antwerpse technologiehub op Dag van de Wetenschap

De Vlaamse minister van Werk en Innovatie, Philippe Muyters (N-VA), heeft zondag The Beacon bezocht in Antwerpen. In de nieuwe hub voor internettoepassingen kon hij kennismaken met enkele innovatieve wetenschapsprojecten en producten.

Op de Dag van de Wetenschap, een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid, kan het publiek op locaties in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met wetenschap en technologie. In Antwerpen vinden workshops en demonstraties plaats in Stormkop op de Droogdokkensite, in het Red Star Line Museum en in The Beacon, een hub voor ontwikkelaars van IoT-toepassingen (Internet of Things).

Minister Muyters kreeg samen met weerman Frank Deboosere en Melexis-CEO Françoise Chombar, peter en meter van de Wetenschapsdag, een rondleiding in The Beacon. Ze werden er begroet door een vriendelijke assistentierobot, konden een elektrische armprothese uittesten en leerden hoe sonar, ook gebruikt door vleermuizen, kan ingezet worden om zelfrijdende auto's te ontwikkelen.

Bij een demonstratie van de nieuwe Virtual Reality-toepassing "ImmersiMed" waande de minister zich een echte verpleger. Met behulp van een VR-bril leerde hij de stappen die een verpleger moet doorlopen bij het toedienen van medicatie bij een ziekenhuispatiënt. Frank Deboosere mocht het dan weer opnemen tegen een computer met artificiële intelligentie tijdens een spelletje Pac-Man. In normale omstandigheden bleek de weerman kansloos tegen de geoefende computer, maar door de kleuren in de achtergrond te veranderen raakte de computer zodanig in de war dat het tweede spelletje wel gewonnen kon worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.