Nieuwe digitale partner voor thuisverpleegkundigen: Nurs-e

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en West-Vlaanderen werken samen aan de ontwikkeling van Nurs-e, een nieuw digitaal verpleegdossier. Hun eigen verpleeg- en zorgkundigen gaan ermee aan de slag en ook zelfstandige thuisverpleegkundigen tonen interesse, luidt het. 
Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen: "Nurs-e zal onze verpleegkundigen in de toekomst ondersteunen in hun verpleegkundig denken en handelen én in hun communicatie en samenwerking met diverse zorgpartners."

"Daarnaast willen we ook thuisverpleegkundigen van andere zorgorganisaties en zelfstandige thuisverpleegkundigen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van Nurs-e. We geloven erin dat we hiermee de volledige sector van thuisverpleging in Vlaanderen kunnen ondersteunen bij het leveren van kwalitatieve zorg."
 
Digitale verpleegkundige partner
"Aangezien we alle verpleegkundige expertise in huis hebben en jaren ervaring hebben in de ontwikkeling van elektronische verpleegdossiers, kozen we ervoor om opnieuw zelf de ontwikkeling op te nemen. Nurs-e wordt ontwikkeld door een team van verpleegkundige experts en IT-professionals. Het is dus gemaakt door en voor verpleegkundigen. Er zijn geen externe partners die ons dit kunnen aanbieden. Nurs-e is dan ook geen registratietool, maar een digitale verpleegkundige partner", aldus Stefaan Sarens, algemeen directeur Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

De organisatie voor zelfstandige thuisverpleegkundigen ZorgConnect kiest alvast voor Nurs-e. Dat legt Jürgen De Smet, algemeen directeur ZorgConnect als volgt uit: "Ook wij zoeken naar manieren om onze thuisverpleegkundigen inhoudelijk te ondersteunen bij de uitvoering van hun job. Tijdens een ontmoeting met onze Wit-Gele Kruiscollega’s geraakten we gecharmeerd door het sterk inhoudelijk project van Nurs-e. We kijken er alvast naar uit om ermee aan de slag te gaan."

Ook de zelfstandige praktijken van Mederi zullen de mogelijkheid hebben om Nurs-e te gebruiken. Katalien Dendooven: "Binnen enkele jaren zullen onze verpleegkundigen en de verpleegkundigen van ZorgConnect en Mederi er in de praktijk mee aan de slag kunnen gaan. En wie weet volgen er nog andere partners."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.