Philips en Microsoft tonen 3D-info op bril chirurg

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips maakt het voor artsen mogelijk om in augmented reality te zien waar ze mee bezig zijn bij een arthroscopie. Met die techniek wordt informatie in 3D op een speciale bril geprojecteerd, zodat de chirurg niet steeds op een scherm hoeft te kijken

Philips introduceerde de innovatie, die samen met Microsoft werd ontwikkeld, tijdens het Mobile World Congres in Barcelona   

Bij kijkoperaties maken artsen vaak gebruik van kleine incisies om de instrumenten te kunnen inbrengen. Daarvoor zijn ze afhankelijk van schermen om te zien wat ze doen. Nu wordt die informatie meestal nog in twee dimensies weergegeven.

Door het Azurion-beeldvormingsplatform geschikt te maken voor de Microsofts HoloLens 2 augmented reality-bril wordt het voor de chirurg gemakkelijker gemaakt om die informatie snel voor zich te zien.

Philips denkt dat nu meer operaties succesvol via arthroscopie kunnen worden uitgevoerd. Dat brengt de kosten van de zorg omlaag, onder meer omdat patiënten sneller herstellen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.