Eerste escape room rond patiëntveiligheid gelanceerd (AZ Sint-Lucas)

De escape room van AZ Sint-Lucas is officieel van start gegaan. Het directieteam mocht als eerste proberen om zo snel mogelijk buiten te geraken. Het is nu aan de andere teams om hun tijd te verbeteren en zo bovenaan het klassement te belanden.

Wie kraakt als eerste ‘De Code van Lucas’? Dat zal de komende weken een hot topic zijn onder artsen en medewerkers van AZ Sint-Lucas Gent. #ANT Escape Rooms bouwde een professionele escape room waar teams om de beurt zullen strijden voor de titel van snelste team.

Na een inbraak in het ziekenhuis zijn verschillende veiligheidsmaatregelen geactiveerd waardoor het systeem plat ligt. De missie is om het systeem weer online te krijgen. In de escape room bevindt zich ook een patiënt, maar wie is dat? Hij zal zo snel mogelijk geïdentificeerd moeten worden om de juiste zorg te krijgen. Wie kraakt als eerste de Code van Lucas?

Medicatieveiligheid, handhygiëne, cybersecurity...

Het spelen van de ‘De Code van Lucas’ is niet alleen leuk, spannend en ideaal als teambuilding. De escape room is opgebouwd rond heel wat veiligheidsthema’s die voor een ziekenhuis belangrijk zijn, zoals medicatieveiligheid, handhygiëne, cybersecurity, veilige identificatie, enz. Er is ook aandacht voor de beleving van de patiënt. Al deze elementen werden gecombineerd tot een spannend spel dat door iedereen kan gespeeld worden, van schoonmaak tot artsen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.