Extra subsidie voor digitalisering revalidatie en psychiatrie in context defederalisering

De digitalisering ondersteunt dat de band met de federale ziekteverzekering en de verzekeringsinstellingen wordt doorgeknipt, en legt een link met de Vlaamse sociale bescherming en de zorgkassen. Dat voor een gefaseerde integratie van de revalidatieziekenhuizen, revalidatievoorzieningen, psychiatrische verzorgingstehuizen, beschut wonen en multidisciplinaire begeleidingsequipes in de Vlaamse sociale bescherming.

Het initiatief gaat uit van minister Crevits. Voorzieningen moeten daarbij hun eigen applicaties koppelen aan de centraal ontwikkelde applicatie van de Vlaamse sociale bescherming. Dat vraagt een belangrijke ICT-investering. De Vlaamse Regering voorzag hiervoor op 26 november 2021 al een subsidie. Ze kent nu een bijkomende subsidie van 1 miljoen euro toe aan de revalidatievoorzieningen voor de aankoop van de nodige software of voor de integratie van applicaties in hun bestaande ICT-systemen.

Daarnaast verleent de Vlaamse Regering een subsidie van 1,45 miljoen euro aan de revalidatievoorzieningen, initiatieven van beschut wonen, psychiatrische verzorgingstehuizen en revalidatieziekenhuizen voor de ontwikkeling en implementatie van een methodologie voor uniforme dataregistratie die operationele en beleidsmatige data oplevert.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.