"Geen sprake van" om Bruvax te schorsen (Maron)

Het Brusselse vaccinatieplatform Bruvax wordt niet tijdelijk buiten werking gesteld. Dat heeft Brussels minister van Gezondheid Alain Maron  benadrukt in het Brussels parlement.

Bruvax, het platform waarop Brusselaars zich kunnen registreren voor de coronavacciantie, ligt al een tijdje onder vuur. Zo bleek eerder deze week dat ook Brusselaars die er nu nog geen recht op hebben toch een afspraak kunnen maken voor een boosterprik. Eerder deze maand kwam een gegevenslek aan het licht: werkgevers, verzekeraars of banken konden met een simpele klik nagaan of iemand gevaccineerd was of niet. 

De Brusselse oppositie dringt al dagen aan op een toelichting van minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) in de commissie Gezondheid van het Brussels parlement. Die toelichting kwam er donderdag. 

Voor Maron is er "geen sprake van" dat Bruvax wordt geschorst, was hij duidelijk. Er is nog geen enkele klacht tegen het platform ingediend en bovendien registreert Bruvax tussen de 20.000 en 30.000 inschrijvingen per dag, klonk het. Daarnaast zijn er al aanpassingen doorgevoerd en komen er nog aan in de nabije toekomst. 

Nog volgens Maron gebruiken de callcenters die over het hele land actief zijn om mensen te helpen om een vaccinatie-afspraak te maken exact dezelfde procedure als Bruvax. "Het is mogelijk voor iemand met slechte bedoelingen om aan de hand van een rijksregister de vaccinatiestatus af te leiden van de persoon voor wie hij zogezegd belt", zei Maron.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.