Jan Palfijn volgt patiënten op met 27 multiparametertoestellen

Het Gentse AZ Jan Palfijn volgt de gegevens van patiënten op acute diensten op met 27 multiparametertoestellen. Die monitoren de temperatuur, bloeddruk, hartslag, zuurstof en ademhalingsfrequentie en plaatsen die gegevens onmiddellijk in het patiëntendossier.

Dat betekent tijdswinst voor het personeel in een sector die kampt met personeelstekorten.

Bij Jan Palfijn werken meer dan 1.100 medewerkers en 150 artsen. Het ziekenhuis beschikt over meer dan 500 erkende bedden en voelt de nood om meer patiëntgegevens te registreren. Maar om verpleegkundigen meer tijd te laten vrijmaken voor echte zorgverlening, worden voortaan mobiele werkstations ingezet.

Het ziekenhuis schakelt 52 mobiele computers in om de efficientie van de verpleegkundigen en dokters te verhogen. Bedoeling is om een polsbandje te scannen, waarna het patiëntendossier automatisch op een scherm verschijnt.

Dat systeem heeft ook het voordeel dat het menselijke fouten verhindert. In de diensten heelkunde, inwendige ziekten en geriatrie worden zowel multiparametertoestellen als mobiele computers ingezet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.