Koning Filip brengt een bezoek aan het Health House in Heverlee

Koning Filip bracht woensdagnamiddag in het wetenschapspark Arenberg in Heverlee een bezoek aan het Health House, een gezamenlijk project van de KU Leuven, IMEC, UZL, stad Leuven en provincie Vlaams-Brabant. In het Health House demonstreren tal van bedrijven op een interactieve manier de nieuwste technologieën op vlak van gezondheid en zorg. Na een rondleiding heeft de vorst een gesprek met verschillende ondernemers actief in dit domein.

Het actuele aanbod van het Health House omvat zeven verhaallijnen die met hoogtechnologische middelen zoals een film in 3D, virtual reality, 3D-printing... laten kennismaken met de nieuwste hypes en trends op vlak van gezondheid en zorg. Pronkstuk is een digitale dissectietafel waarop de bezoeker zelf een lichaam driedimensionaal kan onderzoeken. Oo k de medische toepassingen van 3D-printen komen aan bod. Men kan er daarnaast met behulp een virtual reality binnengaan in het menselijk brein en ervaren hoe een epileptische aanval tot stand komt en aanvoelt.

In oktober vorig jaar werd in het kader van het Lazarusproject het 'Smart Drinking Traject' als zevende verhaallijn gelanceerd. Daarmee wil men 16- tot 25-jarigen bewustmaken van de biologische, psychologische en sociale aspecten van alcoholgebruik. Jongeren die in Leuven een GAS-pv opliepen voor overlast, kunnen dit volgen om aan de boete te ontsnappen. In maart opent op vraag van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen een nieuwe verhaallijn die de toekomst van het ziekenhuis zal visualiseren.

Health House richt zich in de eerste plaats tot medische professionals om hen te introduceren in de nieuwste technologieën, maar staat ook open voor bedrijven en organisaties. Onder meer de NAVO organiseerde eind vorig jaar een workshop in het Health House. Sinds kort wordt er elke derde donderdag van de maand ook een bezoek georganiseerd dat openstaat voor het brede publiek.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.