Luchthavens beboet voor temperatuurcontroles corona - In beroep tegen privacyboete

De luchthaven Brussels Airport gaat in beroep tegen de boete van 200.000 euro die ze van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) kreeg opgelegd. Dat werd vrijdag vernomen bij Brussels Airport.

De boete van de privacywaakhond heeft te maken met de temperatuurcontroles van passagiers die de luchthavens van Zaventem en Charleroi met behulp van warmtecamera's uitvoerden in de strijd tegen het coronavirus. Volgens de Gegevensbeschermingsautoriteit "hadden de luchthavens geen geldige rechtsgrond om gegevens betreffende de temperatuur van de reizigers te verwerken, met name omdat het over gezondheidsgegevens gaat". 

Brussels Airport reageerde bij de aankondiging begin april "bijzonder teleurgesteld" op de "ontzettend hoge boete". "We hebben uitgevoerd wat werd opgelegd door de ene overheidsdienst en worden nu beboet door een andere overheidsdienst", klonk het.

De privacywaakhond legde de luchthaven van Charleroi een boete op van 100.000 euro. En het bedrijf Ambuce Rescue Team, dat op Zaventem mee instond voor de controles, kreeg een boete van 20.000 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Luc BAEYENS

    25 april 2022

    Ik heb ook zo'n temperatuurmeting aan de deur van mijn wachtkamer... ook maar afvoeren dan om geen boete te vrezen ?

  • rudi vossaert

    25 april 2022

    te gek voor woorden en alleen maar mogelijk in een onmogelijk gestructureerd land als België waar de ene dienst niets af weet van de andere. afvoeren die rotzooi ...