De eerste geconnecteerde inhalator

De Connect’inh by Kap Code-inhalator werd ontwikkeld door artsen, apothekers en astmapatiënten voor een betere controle van de astma. Dit geconnecteerde hulpmiddel is verbonden met een smartphone-app en wordt ondersteund door een website.

Het kan aangepast worden aan alle inhalatoren type dosis-aerosol en verzamelt alle informatie met betrekking tot het gebruik van het toestel – aantal innames, gps-coördinaten – om ze in de vorm van statistieken weer te geven. Dankzij een dergelijk hulpmiddel krijgt de patiënt een beter inzicht in zijn pathologie door crisissen in verband te brengen met mogelijke uitlokkende omgevingsfactoren. Hij zal gemakkelijker de irriterende of verergerende factoren herkennen om ze vervolgens beter onder controle te krijgen.

Het hulpmiddel beantwoordt ook aan de problematiek van de therapietrouw door de afgegeven dosissen te registreren en deze gegevens mee te delen aan de patiënt en zijn zorgverleners. De patiënt wordt proactief, hij is betrokken bij zijn behandeling en kan zichzelf controleren.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.