Nieuwe "slimme" badges voor hulpverleners-ambulanciers

Hulpverleners-ambulanciers krijgen nieuwe "slimme" badges. Deze badges zijn veiliger en bevorderen een snelle identificatie van de hulpverlener. Dat meldt de FOD Volksgezondheid.

Vandaag krijgen hulpverleners-ambulanciers de allereerste "slimme" badges om uit te testen. De nieuwe badges hebben een hologram en beschikken over cryptografische bescherming via een RFID-chip (radiofrequentie-identificatie). Bij verlies, diefstal of schorsing kan de badge onmiddellijk worden geblokkeerd.

Een ander voordeel is dat de badge al na zeven dagen na aanvraag beschikbaar is. Daarnaast werkt de badge met een QR-code, wat kostbare tijd bespaart op gebied van dringende hulp.

Het project zit nog in een testfase en kwam tot stand dankzij de medewerking van het Rode Kruis, de ambulancediensten Life-Care, 112 Hageland en hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Na evaluatie van de nieuwe badge bij de ambulancediensten, zal het pasje worden ingezet bij ziekenhuisdiensten en andere actoren betrokken bij urgente medische hulp.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.