Onderzoekers brengen oorzaken van stress in kaart

In Gent lanceren wetenschappers Stressy, een grootschalig onderzoek dat allerlei oorzaken van stress in kaart moet brengen. Proefpersonen zullen uitgerust worden met draagbare sensoren en metingen ondergaan in het dagelijkse leven. Zo wordt een "stresskaart" opgesteld met belangrijke informatie over mentale gezondheid.

Het project moet onderzoekers de mogelijkheid geven zicht te krijgen op factoren die stress positief of negatief beïnvloeden. Met die informatie kunnen stressfactoren juist ingeschat worden en indien mogelijk gereduceerd. Voor het project werken de stad Gent, de Universiteit Gent en onderzoeksinstelling IMEC samen.

In september 2019 zullen de onderzoekers een oproep lanceren tot Gentenaars die willen meewerken aan het project. De opgestelde stresskaart zal informatie opleveren voor de stad, maar de resultaten zullen ook voor andere steden nuttige informatie bevatten.

De Vlaamse regering ondersteunt het project, dat tot 2021 loopt, met ruim 1,185 miljoen euro. De stad Gent investeert 250.000 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.