Amper 2,5% positief getesten lichtte contacten in via Coronalert

Slechts 2,5% van de mensen die positief testten op het coronavirus hebben de Coronalert-applicatie sinds de lancering eind september gebruikt om hun contacten te waarschuwen, schreef L'Echo afgelopen zaterdag.

Sinds de lancering van de app op 30 september hebben 15.700 mensen die positief op het coronavirus zijn getest, Coronalert gebruikt om hun contacten te waarschuwen. Dat blijkt uit de laatste geconsolideerde cijfers die beschikbaar zijn op de website Tracing against corona. Tegelijkertijd zijn in België echter bijna 620.000 positieve tests geregistreerd, wat betekent dat de tool slechts door 2,5% van de besmette personen is gebruikt.

Slechts 10 tot 11% van de uitgevoerde tests wordt in Coronalert gevonden, merkt L'Echo op. En van de gebruikers van de toepassing die positief testten, staat slechts 37% toe dat de toepassing hun contacten op de hoogte brengt, een percentage dat de laatste weken lijkt te dalen.

Toch is Coronalert al meer dan 2,4 miljoen keer gedownload, wat niet slecht is, beklemtoont de krant. De verantwoordelijken voor de applicatie hadden als eerste doelstelling om een downloadpercentage van 15% te bereiken en België zit momenteel op meer dan 20%.

Het positiviteitspercentage van mensen die zich na een waarschuwing van Coronalert laten testen, bedraagt 15%, terwijl dat bij de Belgische bevolking rond de 5% ligt.

> Lees ook: problemen met Coronalert nog niet van de baan

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.