Regering keurt plan rond artificiële intelligentie goed

De federale regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een nationaal plan rond de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Dat moet de positie van België in de AI-sector versterken.

Artificiële intelligentie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven. Denk aan slimme thermostaten of autonome wagens. 

Het nationaal convergentieplan voor AI komt er op voorzet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne, minister van Telecommunicatie Petra De Sutter en staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel en moet de sector niet alleen versterken, maar ook het ethische aspect in de gaten houden. 

Momenteel is het digitale landschap in België te gefragmenteerd, klinkt het in een persbericht. "Als we willen uitblinken in AI, de jobs van morgen willen creëren en het concurrentievermogen van onze bedrijven willen behouden, is het belangrijk de verschillende AI-plannen op elkaar af te stemmen en gemeenschappelijke ambities vast te stellen", klinkt het. 

De strategie telt negen doelstellingen gaande van het bevorderen van betrouwbare AI tot het incorporeren van artificiële intelligentie in de gezondheidszorg of het ten dienste stellen van duurzame mobiliteit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.