Ruim 1 miljoen Australiërs downloadden coronavirus-app, maar tienvoudige is nodig voor nut

In de eerste uren na de lancering hebben al meer dan 1 miljoen Australiërs de coronavirus-app gedownload, onlangs de bezorgdheden over privacy en veiligheid die er bestonden bij de burgers.

Minister van Volksgezondheid Greg Hunt lanceerde de "COVIDSafe app" zondagavond. Die moet mensen die in contact zijn gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus tijdig verwittigen.

Maandagochtend hadden al meer dan 1,13 miljoen Australiërs de app gedownload, zei Hunt aan Channel Nine. Hoewel het gebruik van de app vrijwillig is, zegt de Australische regering wel dat minstens 40 procent van de bevolking ze moet gebruiken. Dat is samen met het breder testen van de bevolking een voorwaarde voor het versoepelen van de coronamaatregelen.

En dan is er nog wel wat werk aan de winkel... Australië telt ongeveer 25 miljoen inwoners. Nu zit het percentage van de bevolking dat de app heeft, dus nog maar aan een tiende van wat nodig is.

Hunt gaf maandag ook mee dat er maar 10 nieuwe coronabesmettingen werden geregistreerd in Australië de afgelopen 24 uur.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.