Splinternieuwe high-end CT-scanner A.S.Z.

Sinds kort heeft het A.S.Z. Geraardsbergen een splinternieuwe high-end CT-scanner in gebruik genomen. Dit toestel behoort tot de topklasse van de CT-toestellen die op dit moment op de markt zijn met de meest geavanceerde technieken.

De CT-scan Revolution is ontwikkeld door GE Healthcare en bevat alle nieuwste technologieën. Meer comfort voor de patiënt door snellere scantechnieken, minder stralingsbelasting, meer  diagnostische precisie. Dit door onder meer artificiële intelligentie.

De hoeveelheid toe te dienen contrast kan door de dual-energy techniek  verminderd worden omdat het contrast met deze techniek duidelijker wordt. Hierdoor verhoogt de diagnostische nauwkeurigheid en detecteerbaarheid. Verder laat de dual-energy techniek toe om nierstenen beter te analyseren en haarden van jicht ter hoogte van de gewrichten te beoordelen.

“De CT-scanner kan ingezet worden voor complexe acute radiologie van alle organen, diagnostische oncologie en beeldgestuurde behandeling. De nieuwe CT-scanner levert bij elke scan spectrale beelden om de diagnose te helpen verbeteren. Dat stelt het medisch team in staat een snelle en betrouwbare diagnose te stellen en een effectief behandelplan voor de patiënt te bepalen."

"Bijkomend voordeel is dat het maken van de scans slechts enkele seconden in beslag neemt. Daardoor hoeven de patiënten minder tijd in de scanner door te brengen. Doordat het toestel sneller werkt dan zijn voorganger kan er minstens 16 cm per omwenteling gescand worden. Door het grotere scanbereik per omwenteling is er eveneens minder risico op onscherpe beelden door beweging van de patiënt, is er minder of geen tafelverplaatsing nodig bij bepaalde onderzoeken” vertelt dr. Eddy Van Hedent, radioloog A.S.Z.

“Hierdoor is dit toestel uitermate geschikt voor het onderzoeken van de bloedvaten in het hele lichaam, in het bijzonder de coronairen (kransslagaders). Het onderzoek vindt plaats na een eenvoudige inspuiting in de arm” aldus dr. Van Hedent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.