Stem nu voor de Inspire health&care awards

De awards belonen projecten of personen in vijf categorieën: innovatie, tools, zorgmedewerker, zorgteam en de categorie Inspire health&care-categorie zelf. De vakjury maakte al een voorselectie, aan u om uw stem uit te brengen. We zoomen in op de categorie 'innovatie'.

Voor de categorie innovatie hoeven de projecten die hierin worden voorgesteld nog niet gecommercialiseerd te zijn en ze kunnen dus nog in de prototypefase zitten. Het kan hier gaan om nieuwe software, applicatie, product of dienstverlening.

De voornaamste criteria voor deze award zijn:

  • Inspelen op evolutie en vraag van patiënt, bewoner, zorgverlener
  • Inspirerend en implementeerbaar voor andere zorgverleners
  • Exposant op Inspire HEALTH&CARE 2022
  • Nieuwigheid

U kan 1 stem uitbrengen. De winnaars worden bekend gemaakt op 27 april 2022 om 17.00u op het zorgpraatcafé.

Dit zijn de geselecteerde kandidaten:

Trainen van zelfmoordpreventie via een virtuele ervaring (UCCL Hogeschool)

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie en de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid aangaande preventie van zelfdoding hebben de handen in elkaar geslagen om een proof of concept-tool te ontwikkelen zodat (toekomstige) hulpverleners via een VR-bril kunnen oefenen in het voeren van een gesprek met een suïcidale persoon.

Global Talk Care

De Global Talk Care App is een meertalige communicatie applicatie voor smartphones. De app werkt als brugfunctie tussen zorgverstrekkers en anderstalige patiënten. De app moet er voor zorgen dat alle zorgverstrekkers gewapend zijn om met alle patiënten te kunnen communiceren en zo de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden en fouten ten gevolge van miscommunicatie te vermijden.

EghtCare/ Arteveldehogeschool

Clinical Leadership Course

Clinical leaders zijn verpleegkundigen die zowel de dagelijkse zorg verlenen maar daarnaast ook tijd en energie investeren om als rolmodel te fungeren om anderen positief te beïnvloeden, collega’s te motiveren en hen te inspireren met hun waarden en overtuigingen. Op die manier verbeteren ze indirect de kwaliteit van zorg. Daarom heeft Arteveldehogeschool, samen met Eghtcare en Mobietrain, een Clinical leadership course aan de hand van microlearning via een digitale app ontwikkeld.

In deze video vindt u meer info over deze kandidatuur. 

Meer info over de awards vindt  hier, met ook de mogelijkheid om uw stem uit te brengen. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.