'Tour of Hope', digitaal alternatief voor levenslopen in strijd tegen kanker

Stichting tegen Kanker zou dit jaar over heel België 38 levenslopen organiseren. De coronacrisis haalt ook dit opzet overhoop. Om de solidariteit met vrijwilligers en kankerpatiënten levendig te houden, organiseert de stichting van 1 tot 24 oktober als alternatief 'Tour of Hope', een 24 dagen durende aanmoediging om zoveel mogelijk op eigen houtje te wandelen, te lopen en/of te fietsen. Dat meldt de stichting woensdag.

Stichting tegen Kanker telt 38 levenslopen. Dat opzet draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker waarbij teams elkaar 24 uur lang aflossen, tijdens een gesponsorde estafette rond een parcours. Door corona zijn alle levenslopen afgelast en uitgesteld naar 2021. Onprettig neveneffect is dat elf onderzoeksprojecten rond kanker dreigen ver loren te gaan.

Met de aciviteiten rond de 'Tour of Hope' hoopt de stichting toch geld op te halen voor de onderzoeksprojecten die ze ondersteunt. Net als bij een levensloop staan de (ex-)kankerpatiënten en de strijd tegen kanker centraal. "De boodschap is blijven bewegen en ons niet in slaap laten wiegen. Niet door kanker en niet door corona", aldus Stichting tegen Kanker.

'Tour of Hope' wordt een digitale levensloop waarbij deelnemers en vechters (ex-kankerpatiënten) tussen 1 en 24 oktober worden aangemoedigd om zoveel mogelijk te lopen, te wandelen en te fietsen. Afstand maakt niet uit, het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. De drie gebruikelijke speciale momenten, de openingsceremonie (op 1 oktober om 16 uur), de kaarsenceremonie (op 17 oktober om 19 uur) en de slotceremonie (op 24 oktober om 16 uur) zullen niet op een specifieke locatie plaatsvinden, maar via de Facebook-pagina te volgen zijn. Op Facebook worden heel wat activiteiten van de 24-daagse aangekondigd.

Deelnemen aan de 'Tour of Hope' is gratis. Met de verkoop van armbandjes of giften tijdens activiteiten van de organiserende comités wordt Stichting tegen Kanker gesteund. Info en inschrijven via www.levensloop.be/tour-of-hope.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.