UCLL lanceert digitale snelcursus voor verpleegkundigen

Hogeschool UCLL lanceert een driedelige digitale snelcursus rond het coronavirus voor verpleegkundigen. Johan Asnong, coördinator BaNaBa Intensieve zorg en spoedgevallenzorg, ontwikkelde de digitale snelcursus voor gebruik in de ziekenhuizen.

Gezondheidsprofessionals die nood hebben aan specifieke expertise rond het coronavirus in verpleegcontext, kunnen gebruikmaken van de snelcursus van UCLL. De hogeschool biedt de cursus voor vrij gebruik aan op zijn #UCLLzorgt-website.

De driedelige cursus behandelt de cardiorespiratoire bewaking tijdens COVID-19, de aanvullende bewaking en totaalzorg bij kritiek zieke patiënten tijdens de COVID-19 periode, en de basisprincipes van kunstmatige ventilatie. Elk onderdeel neemt tussen de dertig en zestig minuten in beslag.

Johan Asnong werkt tijdens de coronacrisis samen met onder andere het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Hij ondersteunt hen onder meer voor de inscholing van verpleegkundigen voor intensieve zorgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.