Waalse arts die CST's vervalste, had ook 539 Vlaamse klanten

De Waalse arts die op grote schaal valse Covid Safe Tickets (CST) uitreikte, had ook een behoorlijk aantal Vlaamse klanten. Maar liefst 539 Vlamingen kregen via hem een vals vaccinatiecertificaat. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid aan Belga.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zei woensdag dat de Waalse arts van wie dinsdag bleek dat hij op grote schaal valse vaccinatiecertificaten uitreikte, ook Vlaamse klanten had. Woordvoerder Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt dat het gaat om 539 Vlamingen. "Er waren 539 valse registraties van vaccinatie die geleid hebben tot verkeerdelijk uitgereikte certificaten", zegt Moonens. "We gaan ons nu beraden om een klacht in te dienen tegen de arts, maar ook tegen de mensen die zich bediend hebben van zo'n vals certificaat. Het parket zal bepalen welk gevolg er moet komen."

Moonens zegt nog dat alle valse CST's intussen werden ongeldig gemaakt. Hij heeft geen weet van andere artsen die op grote schaal valse COVID-certificaten uitreiken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.