Elektronisch voorschrijven: PARIS nu zonder eHealth-certificaat

De eerder aangekondigde certificaatloze versie van PARIS is een feit. U moet dat certificaat dus niet meer lokaal installeren om geneesmiddelen elektronisch voor te schrijven.

Eerder liet het Riziv na protest van de Bvas weten dat het werk zou maken van zo'n versie zonder certificaat.

De nieuwe versie van de PARIS-toepassing (Prescription & Autorisation Requesting Information System) werd gelanceerd. Deze versie van de toepassing, die  voorschrijvers de mogelijkheid moet bieden om elektronische voorschriften aan te maken buiten het Elektronisch Medisch Dossier (EMD), vereist geen lokale installatie van een geldig eHealth-certificaat op een ‘device’ (laptop, pc enz.).

Wat biedt deze nieuwe versie?

U heeft enkel uw eID nodig of u kan gebruik maken van Itsme. Op deze manier zegt het Riziv dat het tegemoetkomt aan de vraag van de voorschrijvers naar een groter gebruiksgemak. Om dit mogelijk te maken, werden de basisdiensten van het eHealth-platform aangepast.

De nieuwe versie van PARIS is beschikbaar op het eHealth-platform.

Kies de categorie ‘Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg’. De PARIS-toepassing bevindt zich in de rubriek ‘Online diensten’. Of open de PARIS toepassing rechtstreeks.

Meer informatie vindt u in de speciale brochure of u kunt mailen naar:
secr-farbel@riziv.fgov.be

>Lees ook : eAttest vervangen is voortaan mogelijk

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.