Hoe bekijken huisartsen e-Health? – enquête

Het 15e medisch-politiek congres van Artsenkring Halle en Omgeving stond in het teken van e-Health en het gebruik van het elektronisch medisch dossier. “2015 zal in de huisartsenwereld bekendstaan als het jaar waarin het EMD versie 1 overging in het EMD versie 2”, zegt kringvoorzitter dokter Frank Mertens. “Tenminste, als de arts er zin in heeft.

 

Dokter Frank Mertens toont de resultaten van een enquête waaraan zowel huisartsen van Artsenkring Halle en Omgeving als van Medirand deelnamen. De responsratio was 56 op 300 benaderde huisartsen.

Van de respondenten:

  • vindt 42% zichzelf onvoldoende geïnformeerd over e-Health en de toepassingen ervan;

  • denkt 53% dat hij of zij kwaliteitsvolle SumEHR’s kan opladen;

  • maakt 68% zich zorgen over de verantwoordelijk bij het opladen van SumEHR’s;

  • denkt 29% dat de overheid voldoende garanties biedt rond de veiligheid van de elektronische gegevensoverdracht.

 

De volledig reeks resultaten vindt u hieronder (klik op de vraag en bekijk het taartdiagram). De deelnemers beantwoordden acht vragen.

 

Met dank aan dokter Frank Mertens voor het beschikbaar stellen van de diagrammen. Lees meer over het medisch-politiek congres van Halle in onze volgende editie van Medi-Sfeer.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.