"Mindstretch bewaakt uw mentaal evenwicht"

De mentale statusparameters zoals stress, angst, frustratie, geluk, opwinding, enz. monitoren blijft voor producenten van draagbare technologie moeilijk omdat het hen vaak aan de noodzakelijke wetenschappelijke kennis ontbreekt om betrouwbare resultaten te genereren. BioRICS beweert dat wel te kunnen.

En dat op basis van gepatenteerde technologie die haar weg vond vanuit onderzoek naar toepassingen in sport (voetbal, hockey en racing), maar ook in de werkomgeving. Mindstretch is een wetenschappelijk gebaseerde app die daaruit voortsproot en gekoppeld kan worden aan bestaande smartwatches die hartslag en beweging meten, monitort hoeveel mentale energie het lichaam verbruikt gedurende de dag en hoeveel het herstelt tijdens de slaap.

Deze objectieve inzichten vanuit bio-signalen zijn volgens de ontwikkelaars uniek omdat ze de gebruiker leren hoe het lichaam reageert op de vele prikkels en impressies die het dagelijks te verwerken krijgt. Mindstretch is in de eerste plaats een app voor het zelf-managen van de mentale energiebalans. Het systeem geeft gepersonaliseerd advies en motiveert de gebruiker om een gezonde levensstijl aan te nemen, wat leidt naar meer persoonlijke energie.

Deze tool mikt op actieve mensen met een druk professioneel en privé-leven die zich vaak niet bewust zijn van de impact van hun hoge werkdruk en snel levensritme op hun gezondheid, vooral op lange termijn. Mindstretch houdt hen de onvermijdelijke spiegel voor. Door meer bewust en gezonder te leven en te handelen daalt ook het risico op een burn-out of andere gezondheidsproblemen, aldus de producenten.

Naast de voordelen voor het individu, maken ze zich sterk, zal ook het ziekteverzuim in bedrijven afnemen. Coaches kunnen - mits akkoord van de gebruiker om meetgegevens te delen - hun behandelingen beter afstemmen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.