Covid-19: een digitale oplossing voor de snelle opsporing van risicopatiënten

In samenwerking met MSD België heeft Bingli een digitale oplossing ontwikkeld om huisartsen te helpen bij het vóór hun afspraak identificeren van patiënten met een vermoeden van covid-19-infectie die ook potentiële risicofactoren hebben voor het ontwikkelen van een ernstige vorm van de ziekte.

Het partnerschap heeft geleid tot het ontwerp en de lancering van een gemakkelijk te gebruiken instrument voor de snelle opsporing van patiënten die het risico lopen een ernstige vorm van covid-19 te ontwikkelen. Het instrument, dat gratis is voor zowel de huisarts als de patiënt, zal vóór de afspraak bij de huisarts patiënten identificeren met een vermoeden van covid-19-ziekte die ook potentiële risicofactoren hebben voor progressie naar een ernstig stadium van de ziekte. 

Het EMA evalueert momenteel verschillende antivirale behandelingen voor de mogelijke behandeling van milde tot matige covid-19 bij volwassenen die positief testen op SARS-CoV-2 en een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van een ernstige vorm van covid-19. Deze geneesmiddelen zijn alleen doeltreffend wanneer de behandeling in een vroeg stadium van de ziekte wordt gestart, tijdens de replicatiefase van het virus. Vroegtijdige identificatie van deze patiënten zou hen in aanmerking kunnen doen komen voor potentiële nieuwe antivirale behandelingen.

Bingli bevordert nauwkeurige klinische beslissingen en diagnoses door middel van een op kunstmatige intelligentie gebaseerde vragenlijst voor het afnemen van de anamnese van patiënten voordat ze hun huisarts bezoeken. 

Wilt u meer weten over deze digitale tool, neem dan contact met dr. William Declerck (wdc@mybingli.com). Hij kan uw helpen om de oplossing te installeren in uw praktijk. 

Lees ook: “Consultaties kunnen efficiënter en empathischer met bingli”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.