eHealth: twee nieuwe apps goedgekeurd door de overheid

Na Airview, FibriCheck, moveUp en RemeCare werden twee nieuwe apps gevalideerd door de overheid. U leest er meer over op www.mhealthbelgium.be.

Tot op vandaag werden in het totaal al zes apps ‘goedgekeurd’ zoals u kunt zien op het Mobile Health Belgium-platform dat sinds eind januari online is. De twee laatste apps kunnen gebruikt worden voor hart- en diabetespatiënten.

Syndo is een app voor patiënten met hartinsufficiëntie of een acuut coronair syndroom die behandeld werden of opgenomen werden in het ziekenhuis. Syndo biedt thuismonitoring met een weegschaal, een bloeddrukmeter en een bewegingsmonitor, ondersteuning voor de inname van geneesmiddelen, een persoonlijke coach, tips van experts, enz. “En dat allemaal voor de prijs van een kopje koffie per dag”, zo staat te lezen op de site van Syndo.

MySgr is een gratis app voor iPhone voor patiënten met type 1- en type 2-diabetes met tal van functies: de controle van de bloedsuikerspiegel, van de koolhydratenconsumptie, de insuline, hoe hypo’s en hypers te vermijden, enz. De app werd ontwikkeld door Roche Diagnostics en is op basis van vijf-sterren reviews de populairste app voor diabetespatiënten in de hele wereld.

Mobile Health Belgium
MHealth Belgium is het Belgisch platform voor mobiele applicaties die CE-gemarkeerd zijn als medisch hulpmiddel. Het platform biedt patiënten, zorgprofessionals en zorginstellingen alle relevante en noodzakelijke informatie over die mobiele applicaties: de CE-markering, de AVG, naleving van de beveiligings- en authenticatieregels en op de manier waarop de app wordt gefinancierd.

Het platform is er niet alleen voor patiënten, maar ook voor zorgverstrekkers en bedrijven. Zorgverstrekkers kunnen er informatie vinden over kwaliteitsvolle apps die ze probleemloos kunnen aanraden aan hun patiënten en bedrijven kunnen bij het platform terecht om hun apps te laten valideren.

Lees ook:

> Aanzet financieringsmodel voor medische apps

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.