Glass AI helpt dokters betere diagnoses te stellen 

Glass Health, een platform voor medisch kennisbeheer uit San Francisco, heeft onlangs Glass AI gelanceerd, een LLM (large language model) tool die op basis van symptomen een diagnose of behandelplan kan genereren.

Glass is een platform voor medisch kennisbeheer, ook wel 'Notion for doctors' genoemd, dat artsen helpt sneller en beter te werken. Glass Health werd in 2021 opgericht door Dereck Paul en Graham Ramsey. 

Dr. Dereck Paul, CEO van Glass Health, was voordien internist in het Brigham and Women's Hospital, Harvard Medical School en studeerde geneeskunde aan de UCSF School of Medicine.

Sinds kort biedt Glass Health Glass AI aan, een experimentele tool die artsen moet helpen een differentieel diagnose (DDx) te stellen en een klinisch plan op te stellen. De tool is uitsluitend bedoeld voor artsen en niét voor het grote publiek. 

Volgens dr. Paul omschrijven bijna 84 procent van gebruikers de differentiële diagnose (DDx) als ‘nuttig’. Dat geldt ook voor het opstellen van het klinisch plan (78%). De percentages voor de nauwkeurigheidsevaluaties zijn iets lager. 

Maar zelfs zonder perfecte nauwkeurigheid, zijn sommige outputs van Glass AI nuttig door een differentieel diagnose voor te stellen waar een arts niet meteen aan dacht of een klinisch plan aan te bieden dat een arts gemakkelijk kan aanpassen, aldus de CEO. Volgens Paul zijn deze beperkingen te verwachten in de beginfase, vooral bij meer complexe input.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.