Koning ziet drone tussen Antwerpse ziekenhuizen niet vliegen

De geplande testvlucht met een medische drone tussen de Antwerpse ziekenhuizen UZA en GZA Sint-Augustinus kan woensdagnamiddag niet doorgaan om veiligheidsredenen. Koning Filip is wel in het UZA om te luisteren naar de voorstelling van het project.

Koning Filip was woensdag naar Edegem afgezakt voor de eerste testvlucht in het Helicus Aero-project, een samenwerking met zekenhuisnetwerken GZA, ZNA en Helix waarbij drones apotheekbereidingen en stalen van bloed, urine en menselijk weefsel zullen vervoeren tussen verschillende ziekenhuizen.

De drone zou opstijgen vanop een platform op het dak van GZA campus Sint-Augustinus in Wilrijk en landen op het dak van het UZA in Edegem, enkele kilometers verderop. Maar die testvlucht gaat niet door: "Om veiligheidsredenen is enkele uren geleden beslist om de vlucht niet te laten doorgaan", klinkt het. "De eerste testvlucht zal een van de komende dagen plaatsvinden."

Lees ook : Antwerpse ziekenhuizen plannen eerste testvlucht met drones

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.