M-Path: een Belgische applicatie voor de follow-up van patiënten

M-Path is een gratis, GDPR-compliant platform voor therapeuten en hun patiënten die hun psychotherapie willen uitbreiden tot buiten de behandelkamer. De mobiele technologie zou ook kunnen worden gebruikt voor de follow-up in de huisartsenpraktijk, de psychiatrie en andere specialismen. 

M-Path is ontworpen om behandelaars inzicht te geven in het dagelijks leven van hun patiënten. In een evaluatiefase kan m-Path herhaaldelijk korte enquêtes afnemen om een beter inzicht te krijgen in de aard, oorzaken en gevolgen van symptomen of klachten, de dagelijkse activiteiten van een cliënt en de therapeutische vooruitgang in de loop van de tijd. 

In een interventiefase kan m-Path worden gebruikt om therapeutische oefeningen, huiswerk of geheugensteuntjes in real time te plannen en uit te voeren, en om de doeltreffendheid ervan in real time te evalueren.  

Door het online platform te raadplegen met alle informatie samengevat in tijdlijnen, grafieken en diagrammen, beschikken behandelaars over een feedbackinstrument om hun therapeutische doelstellingen te evalueren en bij te stellen en om essentiële informatie met hun patiënten te bespreken tijdens de therapiesessie.

Het gebruik van m-Path reikt in de praktijk verder dan de klinische praktijk en wordt in binnen- en buitenland ook gebruikt in onderzoek. Verschillende studies doen een beroep op de toepassing om gepersonaliseerde voorspellende modellen te ontwikkelen, met name op het gebied van psychiatrie en psychologie. 

> De m-path-site 

Ook lezen: KU Leuven lanceert m-Path: het digitale verlengstuk voor uw dagelijkse behandelingen 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.