Online coaching moet mentale veerkracht van jongeren versterken

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken. Online coaching met interactieve oefeningen helpt om beter met stress en tegenslagen om te gaan, klinkt het woensdag in een mededeling.

De website bestond al langer, maar is nu uitgebreid met online coaching. Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen er een test invullen die nagaat hoe het gesteld is met hun veerkracht, hoe ze met stress omgaan en hoe sterk hun sociaal netwerk is. Uit onderzoek blijkt dat deze drie elementen een grote impact hebben op ons mentaal welbevinden.

Mentale veerkracht kan je trainen, en dat is het doel van de veerkrachttest. Op basis van de resultaten geeft de website persoonlijk advies en een aantal interactieve oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan. Bovendien kunnen jongeren ook doelen stellen. "Hoe sterker hun veerkracht, hoe beter ze zullen omgaan met tegenslagen of moeilijke periodes", zegt Anne Verlinden, stafmedewerker geestelijke gezondheidsbevordering van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Het online coaching platform kadert binnen het Vlaams actieplan suïcidepreventie. Jongeren die na de test nog extra ondersteuning nodig hebben, kunnen terecht bij de vrijwilligers van de hulplijn Awel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.