Philips maakt werk van innovatie in Belgische ziekenhuizen

Philips maakt verder werk van innovatieve eHealth oplossingen in Belgische ziekenhuizen.

Een van de referenties in België is het AZ Maria Middelares in Gent dat er in slaagde om het aantal reanimaties in het ziekenhuis spectaculair te doen dalen dankzij de Early Warning Score (EWS) gekoppeld aan de IntelliVue Guardian. Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas, het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het UZA in Antwerpen maakten ook gebruik van het EWS-systeem op verschillende afdelingen. “Bij elk project denken we vooral aan de veiligheid van de informatie. We zijn er ons wel degelijk van bewust dat we met ultra-vertrouwelijke gegevens van patiënten werken. Ik dring er op aan dat de patiënt eigenaar is van zijn gegevens en dat hij diegene is die beslist wie toegang heeft tot die gegevens”, zegt Frank Dendas, country leader en commercieel directeur van Health Systems Philips Belgium & Luxembourg.

De UZ Leuven zijn voor Philips een uitstalraam met onder meer de Philips IntelliSpace Portal, een globaal visualiseringplatform dat spitsbeeldanalyse combineert met tools voor de optimalisatie van de werkflow in een gesofisticeerde analysetool.  

Op de kinderafdeling maakt het ziekenhuis gebruik van de Ambient Experience om kindjes en naasten te helpen om kalm te zijn voor een ingreep. De oplossing integreert technologie (dynamische verlichting, projectie en geluid), ruimtelijke vormgeving en verbeteringen in de workflow.

En dan is er ook nog de IntelliSpace Console om veertien patiënten te monitoren in intensieve zorg.

“Technologie, hoe doeltreffend ook, kan nooit professionele zorgverstrekkers vervangen. Maar technologie kan artsen wel helpen bij het stellen van een diagnose en het bepalen van een behandeling”, aldus Frank Dendas.

> Philips wordt hoe langer hoe meer 'healthcare' bedrijf

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.