Telegeneeskunde: binnenkort (?) andere codes dan covid

Wat telegeneeskunde betreft, kregen syndicaten op de medicomut afgelopen maandag te horen dat de regelgeving zal worden gewijzigd en er vanaf 2022 nieuwe codes zullen worden ingevoerd ter vervanging van de covid-codes.

"We praten er veel over, maar het is hoog tijd dat er vooruitgang wordt geboekt”, zo zei dr. Herry. "Een werkgroep over videoconsultaties gaat deze woensdag van start en zal naar verwachting in maart verslag uitbrengen. Wij van onze kant hebben erop aangedrongen geen teleconsultatie te doen zonder een eerste 'fysiek' contact met de patiënt, om het voor te behouden aan artsen die een therapeutische band hebben met de betrokken patiënt en, indien mogelijk, een DMG", aldus de GBO. De vakbond zegt te hebben benadrukt dat deze toekomstige regelgeving door iedereen moet worden nageleefd, "met inbegrip van Proximus en andere commerciële exploitanten die zich bezighouden met teleconsultaties."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Lutgart VAN MALDEREN

    08 december 2021

    eerste stap tegen een mogelijke wildgroei , ""Wij van onze kant hebben erop aangedrongen geen teleconsultatie te doen zonder een eerste 'fysiek' contact met de patiënt, om het voor te behouden aan artsen die een therapeutische band hebben met de betrokken patiënt en, "" , ter bescherming van ons beroep , de ethiek en ook de patiënt