Telegeneeskunde: Intersysto-oplossing dringt zich op in België

Met 3S HOMECARE biedt het Belgisch bedrijf  Intersysto alle zorgverstrekkers de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en om zorgverstrekkers resultaten in real time te bezorgen.

In het kader van de oproep van minister De Block voor projecten, ontwikkelde het bedrijf Intersysto, gevestigd in Doornik, professionele uitrustingen voor medische monitoring en auscultatie op afstand. CEO Dominique Duhayon verwacht veel goeds van zijn tool voor coördinatie tussen artsen, patiënten, ziekenhuizen en thuiszorg 3S HOMECARE. “We werken samen met drie Belgische ziekenfondsen (liberale, christelijke en socialistische) om kwaliteitsvolle diensten te ontwikkelen om patiënten zo lang en zo goed mogelijk thuis te verzorgen. In die context maken we werk van dienstverlening voor 40.000 patiënten thuis in 2019.”

Met 3S HOMECARE biedt het bedrijf aan alle zorgverstrekkers de mogelijkheid om informatie uit te wisselen -met het oog op het welzijn van de patiënt- en vooral om zorgverstrekkers resultaten in real time te bezorgen. Het systeem heeft nog meer troeven: een elektronische agenda voor patiënten en zorgverstrekkers, een memo-service, telemonitoring en het delen van informatie via het Réseau Santé Wallon. 

Huisartsen en specialisten  

Het bedrijf heeft nog meerdere projecten op de agenda. “In de provincie Luxemburg loopt een project met connected stethoscopen voor consultaties op afstand. Zo kan de huisarts in contact blijven met zijn patiënten in woon-zorgcentra.”

Daarnaast is er nog een project met teleconsultaties in de gevangenis van  Marche-en-Famenne. “Na de officiële erkenning van de telegeneeskunde in Frankrijk hopen wij dat België binnenkort ook de stap zet.”

Het bedrijf werd overigens bekroond op het beroemde salon voor nieuwe technologie, CES, in Las Vegas.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.