Gratis nieuwe en unieke medische chat tegen verspreiding corona

Om te helpen de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, besloot het Doctoranytime-team bij te dragen aan de gezondheidsmaatregelen door een gratis online consultatietool beschikbaar te stellen voor patiënten en artsen. Deze nieuwe en unieke tool in België is een medische chat-interface die wordt beheerd door artsen. Een tweede videoconsultatietool zal binnenkort beschikbaar zijn.

Met Doctoranytime kunnen patiënten vandaag een arts raadplegen zonder hun huis te verlaten en het risico op besmetting in wachtkamers of spoedafdelingen van ziekenhuizen te minimaliseren. Met meer dan 44.000 aangeboden beoefenaars is Doctoranytime.be vandaag de dag de grootste digitale gids in de gezondheidssector.

Sinds het begin van de epidemie zoeken veel mensen naar antwoorden over het virus, de verspreiding en de symptomen ervan. De inperking waartoe de Belgische regering heeft besloten, vergroot de bezorgdheid van de bevolking nog meer. Om de communicatie te vergemakkelijken en een maximum aan mensen sneller gerust te stellen, heeft Doctoranytime een chat-interface ontworpen met artsen. De chat-interface is hier beschikbaar. De tool is in eerste instantie uitsluitend bedoeld voor informatie rond de Covid-19.

Tegen fake news

Het doel van Doctoranytime is om de bevolking zo goed mogelijk te informeren. "Verkeerde informatie en fake news dragen bij aan de verspreiding van het virus en dat willen we juist voorkomen", legt Justin Barthelemy, Country Manager van de start-up, uit. Elke behandelaar heeft specifieke instructies gekregen om hem in staat te stellen rechtstreeks met patiënten te communiceren en hen zo goed mogelijk te helpen. 

Sinds de start van haar activiteiten in België in 2016 heeft de website Doctoranytime.be een half miljoen bezoekers per maand.

Afspraaktool

De tweede videoconsultatietool bevindt zich in de testfase bij bepaalde artsen en zal binnen enkele dagen beschikbaar zijn. Hiermee kan de patiënt online een afspraak maken met zijn arts voor een consult via videoconferentie in een beveiligd virtueel kabinet. Hierdoor worden de verplaatsingen en de daarbij behorende risico’s voor de patiënt beperkt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.