AI4Health Chair #2: AI om anamneses te automatiseren  (Webinar 17.02 - 17:00)

De taskforce AI4Health van AI4Belgium en de Belgische coalitie voor Artificiële Intelligentie (AI) organiseren samen met De Specialist en Numerikare een aantal Webinars, ‘The AI4Health Chair’ genaamd, om de kennis over AI in de gezondheidszorg te vergroten.De tweede editie van de AI4Health Chair vindt plaats op 17 februari om 17.00 uur en spitst zich toe op de waarde van het gebruik van AI voor de automatisering van het afnemen van de anamnese.

Het doel is de aandacht te vestigen op duurzame projecten in zorginstellingen, universitaire onderzoekseenheden en avantgardistische bedrijven op het gebied van AI.  Projecten die aantonen dat slimme medische technologieën de kwaliteit van de patiëntenzorg in België ten goede kunnen veranderen, de kwaliteit van het beroepsleven van gezondheidswerkers kunnen verbeteren en de prestaties van zorginstellingen kunnen ondersteunen. Technologie die ook kan bijdragen tot R&D en die de volksgezondheid in het algemeen ten goede komt. 

De tweede editie van de AI4Health Chair vindt plaats op 17 februari om 17.00 uur en spitst zich toe op de waarde van het gebruik van AI voor de automatisering van het afnemen van de anamnese. Om dit te illustreren heeft Giovanni Briganti, directeur van AI4Health, Azèle Mathieu, Associate Director bij MSD uitgenodigd om een debat te leiden met Piet Van de Steen, medeoprichter van Bingli, een Belgische startup die 's werelds meest geavanceerde intelligente toepassing voor anamneses produceert, en dr. Johan Vijgen, cardioloog in het Jessa Ziekenhuis waar Bingli wordt ingezet voor de behandeling van hartaandoeningen. 

De anamnese is een essentieel onderdeel van het medisch consult. Soms moet het worden ingekort omdat er veel in beslag wordt genomen door administratieve taken zoals het invullen van het medisch dossier. Maar wat als een AI-toepassing ingeschakeld kan worden om dokters meer tijd te geven?  

Het antwoord op die vraag komt u te weten door u in te schrijven voor het Webinar! 

https://www.eventbrite.be/e/ai4belgium-ai4health-chair-2-tickets-260271959437

Agenda:

17:00 - 17:05 Welcome - Giovanni Briganti, lead AI4Health

17:05-17:15 Introduction - Azele Mathieu, Associate Director MSD

17:15-17:40 AI for medical history taking - Piet van de Steen, Co-Founder of Bingli, and Johan Vijgen, Cardiologist at Jessa Ziekenhuis

17:40-18:00 Panel Debate and Q&A

Lees ook : AI4Health Chair #1: AI voor radiomics in het CHU de Liège 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.