Amazon naar eigen eerstelijnsgezondheidscentra

Amazon wil in de Verenigde Staten centra oprichten waar zijn personeel terecht kan voor eerstelijnsgezondheidszorg. Zo wil de webwinkelreus de gezondheidskosten drukken, zo berichtte de zender CNBC op basis van twee anonieme bronnen.

Volgens het medium lopen op dit moment de gesprekken over de klinieken op de hoofdzetel van Amazon in Seattle. Aanvankelijk dacht het Amerikaanse concern aan outsourcing, maar uiteindelijk is de knoop doorgehakt om zelf aan de gezondheidscentra te werken. De bedoeling is om op het einde van dit jaar een aantal dokters in dienst te nemen om een pilootproject op te starten voor een beperkt aantal werknemers. Het project zou dan in 2019 geleidelijk aan uitgebreid worden, zo zeggen de bronnen.

Met de eigen gezondheidscentra wil Amazon de kosten drukken. Door in te zetten op eigen klinieken wil het bedrijf de hoge prijzen omzeilen die Amerikaanse verzekeraars en zorgverstrekkers aanrekenen voor zorgverlening. Een en ander maakte NumeriKare onlangs al bekend nadat Lucien Engelen, expert e-health, gelijkaardige plannen signaleerde om ziekenhuizen op te starten.

Amazon ziet ook voordelen in deze gezondheidscentra omdat het personeel beter preventief behandeld worden, met begeleidingsprogramma's rond onder meer diëten en lichaamsbeweging, waardoor de werknemers over het algemeen ook gezonder zijn.

In januari had Amazon al aangekondigd dat het een partnerschap was gestart met de grootbank J.P. Morgan Chase en het investeringsvehikel van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verhogen en tegelijk de kosten te verlagen.

Lees ook :

Amazon bouwt al ziekenhuizen, mis de bus niet (Lucien Engelen)

Amazon: geneesmiddelen nog voor ziekenhuisontslag in winkelmandje

Amazon aast op de farmaceutische markt

Amazon lanceert eigen OTC-gamma

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.