Vicepremier Alexander De Croo te gast op MeMHo 

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), verantwoordelijk voor Digitale Agenda, is een van onze gastsprekers op ons congres 'Me and My Hospital' (MeMHo). Hij zal het hebben over de manier waarop technologie onze maatschappij en het artsenberoep verandert. Maar ook over leiderschap.

Hoe kan een arts een leidende rol opnemen in het ziekenhuis vandaag, onder meer in de digitale vernieuwing? Dat is volgens de vicepremier de hamvraag. 

“Op 17 maart ben ik op uitnodiging van De Specialist op het MeMHo-congres. Technologie is nooit een doel op zich, wel een middel", meent de excellentie. "Doorheen de geschiedenis heeft technologie ons als mens steeds sterker gemaakt. Ze is complementair aan onze vaardigheden. Dat zal altijd zo blijven."

Humane waarden belichamen

"Ook artificiële intelligentie wordt een aanvulling op onze menselijke vaardigheden. Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst leiderschap komt van mensen die de zeer humane waarden op de sterkste manier zullen gebruiken in complementariteit met technologie. Ik geloof dat bijvoorbeeld ons onderwijs de volgende jaren veel meer de menselijke waarden als empathie, creativiteit… zal beklemtonen, en hoe we die moeten benutten bij hoogtechnologische ontwikkelingen.”

Voor de volledige presentatie moet u uiteraard op ons congres zijn. Inschrijvingen zijn nog voordelig tot 15 februari.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.