2.6 miljoen euro voor de ontwikkeling van niet-invasieve fysiologische monitoring 

Pulsify Medical is een medisch-technologisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van draagbare ultrasone pleisters. Het bedrijf kondigde aan dat het zijn eerste financieringsronde met succes heeft afrondde voor een bedrag van 2,6 miljoen euro. Imec.xpand en KU Leuven namen het voortouw in deze investering in samenwerking met het UZ Leuven. 

Het nieuws werd aangekondigd in een persmededeling van Imec op 12 oktober jongstleden. Het doel? Ultrasone pleisters ontwikkelen om belangrijke fysiologische parameters te monitoren in real time.  

Pulsify Medical, een spin-off van de KU Leuven werd opgericht als Carpatchiot B.V. in juni 2019. Doel is om “verder bouwen op de unieke en geoctrooieerde technologie van beide onderzoeksinstellingen: aan de ene kant imec’s unieke kennis op vlak van flexibele ultrasone omvormertechnologie, en de ontwerpexpertise voor omvormers, dunne-film transistoren en systeemarchitectuur; en aan de andere kant de wereldvermaarde expertise van KU Leuven op vlak van ultrasone beeldvorming van het hart.”  

De spin-off werd opgericht door professor Jan D’hooge (KU Leuven, UZ Leuven), dr. Lieven Herbots (Jesse Hospital, UZ Leuven), Xavier Rottenberg (imec) en Steve Stoffels (imec).  Iwan Van Vijfeijken en Chris Japp zijn, respectievelijk, de inkomende CEO en onafhankelijke voorzitter van de Raad van Bestuur. 

“Onze ambitie is om een doorbraak in ultrasone medische beeldvorming te bewerkstelligen. Accurate en non-invasieve opvolging van het hart zal de medische praktijk in afdelingen voor intensieve zorg in ziekenhuizen veranderen. Met behulp van onze technologie kunnen we de belangrijkste gezondheidsindicatoren van deze patiënten volgen in het ziekenhuis en thuis, zonder heel gespecialiseerde medici te moeten inzetten om de resultaten uit te lezen en te interpreteren. Als de prestaties van het hart van de patiënt veranderen, zal de arts een signaal ontvangen zodat die kan ingrijpen”, aldus  CEO Iwan van Vijfeijken.  

Lees ook : 

Digitale patch meet bloeddruk diep in het lichaam

Chronische ziekten: Imec en TNO stellen nieuwste versie van patch voor follow-up op afstand voor op de CES

Een pleister met een procedure

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.